• garnalen.jpg
  • park.jpg
  • vlees.jpg

Aansteken van de barbecue

  • Steek de barbecue tijdig aan. Een barbecue heeft tenminste een uur nodig om op temperatuur te komen.
  • Gebruik een mix van houtskool en briketten. De houtskool zorgt ervoor dat de barbecue sneller op temperatuur is en de briketten gloeien langer.
  • Plaats een bergje houtskool(briketten) in het midden van de barbecue en doordrenk deze met aanmaakvloeistof of leg middenin aanmaakblokjes en steek deze aan. Bedek de aanmaakblokjes zoveel mogelijk met houtskool(briketten). Als de houtskool eenmaal goed brand/gloeit (de blokjes zijn verdwenen), dan kunnen deze verdeeld worden over de barbecue.
  • Pas als de vlammen zijn gedoofd en op de houtskool(briketten) een gelijkmatige wit-grijze aslaag ontstaat is de barbecue op temperatuur.
  • {mosimage}
  • Gebruik een starter om het houtskool sneller op temperatuur te krijgen.
  • Zorg ervoor dat de aslade schoon is voordat je begint. Houtskool heeft voldoende zuurstof nodig om goed te kunnen branden.
  • Voeg tijdig nieuw houtskool toe. Leg deze aan de zijkant, zodat ze langzaam op temperatuur kunnen komen.

© 2020 Barbecuewijzer  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring  |  Ontwerp en realisatie:   Gerjan Menge