• park.jpg
  • vlees.jpg
  • garnalen.jpg

Schoonmaken en vlekken

  • Let op: de as kan nog 24 uur lang nasmeulen.
  • Leeg dus de barbecue niet te snel na gebruik in de vuilnisbak.
  • Leg het zwarte 'aangekoekte' rooster een dag in een vuilniszak met een flinke scheut ammonia. Daarna kan de zwarte 'koek' gemakkelijk met de afwasborstel worden verwijderd. (Doe dit niet met aluminium bakplaten!)

Vetvlekken
  • Smeer een 'verse' vetvlek meteen in met een beetje afwasmiddel. Na de barbecue meteen in de wasmachine.
  • Smeer vetvlekken in met ossegalzeep, daarna op 30 °C wassen.
  • Leg een stuk keukenpapier op de vlek. Strijk er met een warm strijkijzer over. Het vet wordt hierdoor weer vloeibaar en trekt in het keukenpapier.


© 2020 Barbecuewijzer  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring  |  Ontwerp en realisatie:   Gerjan Menge