• vlees.jpg
  • garnalen.jpg
  • park.jpg

Volgorde van bereiden

De juiste volgorde van bereiden is erg belangrijk. Bereid vlees dat snel klaar is, zoals biefstuk, ribeye, entrecote en een varkensoester als eerste. Bereid daarna vlees dat een langere bereidingstijd nodig heeft, zoals gehaktballetjes, hamburgers, beenham, saucijsjes, schouderkarbonade, worstjes etc. Als het rooster in hoogte verstelbaar is, maak hiervan dan gebruik om de temperatuur te regelen. Vlees dat snel klaar is, kun je het best op 10-20 cm boven het vuur plaatsen, vlees dat meer tijd nodig heeft op een hoogte van 25-40 cm. Op deze manier voorkom je dat de buitenzijde verbrandt terwijl de binnenkant nog rood is.

Belangrijk: vlees dat door en door gaar moet zijn, kun je het beste even voorgaren in bijvoorbeeld een oven of kokende bouillon. Vervolgens kun je het vlees op het rooster van een knapperig korstje voorzien.


© 2016 Barbecuewijzer  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring  |  Ontwerp en realisatie:   Gerjan Menge