Sangria

Ingrediënten

  • 1 ltr rode (Spaanse) wijn
  • 2 sinaasappels
  • 4 perziken, in kleine stukjes
  • 2 el suiker
  • 2 citrioenschillen

Bereiding

Sangria is een verfrissende drank, hiervoor hoef je geen dure wijn te gebruiken. Neem hiervoor een wijn met een redelijke prijs.
  • Schenk de wijn in een kan, voeg de suiker toe en roer totdat deze helemaal is opgelost.
  • Pers de sinaasappels en voeg het sap toe aan de wijn. Bewaar een schil voor decoratie.
  • Was de perzikken en snij ze in kleine stukjes. Voeg ze toe aan de wijn.
  • Zet de kan in de koelkast. Sangría wordt altijd koud geserveerd.
TIP: Om de hoeveelheid alcohol te verminderen kun je ijsblokjes en partjes citroen toevoegen. Om de hoeveelheid alcohol te verhogen voeg je een scheutje cognac of rum toe.

© 2016 Barbecuewijzer  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring  |  Ontwerp en realisatie:   Gerjan Menge