Lamskotelet in kruidenkorst

Ingrediënten

  • verse groene kruiden (bieslook, peterselie, rozemarijn...), 1 el van elk
  • 1 knoflookteentje
  • 2 el mosterd
  • 2 el paneermeel
  • 40 g zachte boter
  • 1 lamsribstuk (lamskroontje)

Bereiding

Voorbereiding:
  • Hak de kruiden en de knoflook fijn.
  • Meng dit met de mosterd, het paneermeel en de boter.
  • Verwijder het vlies en het overtollige vet van het lamsribstuk.
  • Bestrijk het vlees met de kruidenmengeling.
  • Bak het het vlees gedurende 10 à 15 minuten mooi rosé op de barbecue (180 °C).
  • Haal het vlees van de barbecue of leg het aan de rand van het rooster en laat het rusten.
  • Snijd het ribstuk langs de beentjes en presenteer de lamshapjes op een bordje.


© 2020 Barbecuewijzer  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring  |  Ontwerp en realisatie:   Gerjan Menge