Gegrilde groene asperges

Ingrediënten

  • 500 g. verse groene asperges
  • 4 el. olijfolie
  • 1tl. zout

Bereiding

  • Breek de houtige uiteinden van de asperges af.
  • Doe dit door voorzichtig te buigen totdat het vanzelf afbreekt.
  • Schil de uiteinde van de asperge met een dunschiller.
  • Leg de asperges op een bord.
  • Besprenkel met olie totdat alles bedekt is met een dun laagje olie.
  • Bestrooi het met zout en draai de asperges om en om zodat ze goed bedekt zijn met olie en zout.
  • Grill de asperges 5 minuten op een medium hete bbq.
  • Draai elke asperge om de minuut een kwartslag om.
  • Asperges zijn klaar als ze beginnen te bruinen ( dat zijn natuurlijke suikers die door de hitte carameliseren) maar pas op voor verbranding!
  • Haal ze van het rooster af en serveer direkt met eventueel een klontje roomboter of wat balsamicoazijn.


© 2020 Barbecuewijzer  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring  |  Ontwerp en realisatie:   Gerjan Menge