Gegrilde groene asperges
Ingrediënten
- 500 g. verse groene asperges
- 4 el. olijfolie
- 1tl. zout
Bereiding
- Breek de houtige uiteinden van de asperges af.
- Doe dit door voorzichtig te buigen totdat het vanzelf afbreekt.
- Schil de uiteinde van de asperge met een dunschiller.
- Leg de asperges op een bord.
- Besprenkel met olie totdat alles bedekt is met een dun laagje olie.
- Bestrooi het met zout en draai de asperges om en om zodat ze goed bedekt zijn met olie en zout.
- Grill de asperges 5 minuten op een medium hete bbq.
- Draai elke asperge om de minuut een kwartslag om.
- Asperges zijn klaar als ze beginnen te bruinen ( dat zijn natuurlijke suikers die door de hitte carameliseren) maar pas op voor verbranding!
- Haal ze van het rooster af en serveer direkt met eventueel een klontje roomboter of wat balsamicoazijn.