• garnalen.jpg
  • vlees.jpg
  • park.jpg

Betonnen barbecue 2

}Eventueel kan er begonnen worden met het leggen van een betonnen fundament.

Met een raamwerk geef je de maximale binnenmaten van de barbecue aan. De eerste stenen worden aan de ondergrond vast gemetseld.

Hou een tussenruimte van 1 centimeter aan. Als de hoogte van 1 rij stenen en mortel wordt gemarkeerd op het raamwerk, komen alle rijen op de zelfde hoogte.

Begin elke tweede rij met een halve steen. Een steen kan je eenvoudig splijten met een speciale hamer, zie foto. Ook kan je bij de verhuur een stenenknipper huren.

Tussen de rijen ongeveer 5 cm dik mortel aanbrengen en vervolgens de stenen erop plaatsen en ligt aandrukken. De mortel die er weer tussen uit komt, verwijderen.Als er aan de onderkant een leuk rond boogje moet komen, maak je hiervoor een mal van hout, vervolgens metsel je hier de stenen overheen. De afstand tussen de stenen kan bewaard worden met spietjes.
Op de vierde laag worden 4 staven aangebracht. Deze staven gaan de stenen laag ondersteunen waarop het barbecue vuur gestookt wordt. Metsel deze stevig vast tussen de vierde en de vijfde laag. Metsel hier op de horizontale laag.
Metsel op een hoogte van 2 rijen boven de vuur plaat 2 haken aan beide zijden in de muur om het rooster op de kunnen hangen. Als je de temperatuur wil kunnen regelen dan op een hogere rij ook haken inmetselen.

Bron: www.betonnenbarbecue.nl


© 2020 Barbecuewijzer  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring  |  Ontwerp en realisatie:   Gerjan Menge