Asperges met witte wijn

Ingrediënten

  • 500 á 750 gr. verse witte asperges

Voor de witte wijn marinade:
  • 125 ml. olijfolie
  • 2 el citroensap of balsamico azijn
  • 2 el witte wijn
  • 1 el mosterd (Dijon)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • zout
  • zwarte peper (uit de molen)
  • 1 takje thijm of marjolijn

Bereiding

  • Steek de barbecue ruim te voren aan.
  • Schil de asperges en snij ca. 2 cm van de onderkant af.
  • Meng in een kom alle ingrediënten voor de marinade.
  • Voeg de asperges toe en marineer ze 15 á  20 minuten.
  • Breng de asperges op smaak met het zout en peper.
  • Rooster de asperges boven een matig vuur 3 minuten aan elke zijde.

© 2016 Barbecuewijzer  |  Disclaimer